T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Abdullah Bin Mektum Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. yılı kutlu olsun

Medeniyetlerin başkenti, tarihin incisi, kadim şehir İstanbul'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını coşku, mutluluk ve gururla kutluyoruz.

Tarihte birçok medeniyete başkentlik yapmış bu kutlu şehrimiz, Peygamber Efendimiz H.z Muhammed Mustafa (s.a.v)'nin işareti ve övgüsüyle, büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 26 Mayıs 1453'te fethedilip, başkent yapılmıştı.

Asırlarca medeniyetimizin tüm dünyada öncülük ettiğiadalet, hoşgörü, ahlak ve nizam idealinin merkezini oluşturan İstanbul; kültür, sanat, tarih ve yönetim merkezi olarak büyük hizmetler vermişti.

İtilaf Devletleri'nin 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girmesiyle başlayan fiili işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü.

Tarihimizde yaşanmış birçok örneği olmakla birlikte, işgalcilere ders vermeyi kendine görev bilen aziz Milletimiz, işgalci güçleri geldikleri gibi göndermiş ve 6 Ekim 1923'te bu işgale son vermiştir.

İstiklal mücadelesi için vatanının bir karış toprağını canından öte bilip, işgalci güçlere ve tüm dünyaya haklı mücadelesinin sonucunu gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla, minnetle, yâd ediyoruz.

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 10:33 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 0  kişi beğendi